Tekaker

Gode tekaker som minner litt om polarbrød. Men disse blir litt tykkere, så de kan deles før du smører de. Oppskriften gir ca 15 tekaker;

  • 6 dl melk
  • 75 gram margarin
  • 3 dl havregryn
  • 1, 5 ss sirup
  • 50 gram gjær
  • ca 10 dl hvetemel
  • egg til pensling

Melk og havregryn kokes opp. Ha i margarin og sirup, og rør til margarinen har smeltet.

Når blandingen er fingervarm blandes den med gjær og hvetemel. Eltes til en deig, og heves i en time.

Del deigen i 15 like store deler som du ruller til boller. Presses litt ned før ny heving i en time.

Press bollene litt flate, og prikk de med en gaffel før du pensler på sammenvispet egg.

 

Stekes på 200 grader i ca 15 minutter, avkjøles på rist. Kan fryses ned etterpå).

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg