SmåBrød med eple og gulrot

Disse små brødene er flott turmat og i matpakken, saftige og gode. Blir ca 24 stk av denne oppskriften:

  • 5 dl vann
  • 2 dl havregryn
  • 50 gram margarin
  • 100 gram gjær ( 2 poser tørrgjær)
  • 4 dl rugmel eller annen type grovt mel
  • 2 epler
  • 2 gulrøtter ( 200 gram)
  • 1 egg
  • 10 dl hvetemel

Kok opp 2,5 dl av vannet, tilsett havregryn og margarin, og rør til margarinen har smeltet. Tilsett resten av vannet. Denne blandingen skal være fingervarm før du kan ha den i det tørre.

Ha hvetemel, rug, gjær i en bolle. Riv gulrøtter og skrellet eple grovt og tilsett det i det tørre sammen med egg og havregrynblandingen. Blir en bløt deig.

La den stå å heve i en time. Så heller du den ut på en stekeplate med bakepapir. Spre den utover hele platen. Her bruker jeg en slikkepott dyppet i vann til den jobben)

Etterhev i en time.

Så bruker du en skarp kniv å deler deigen opp på platen i ca 24 biter. Pensle den med sammenvispet egg og strø over litt havregryn.

Stekes på 200 grader i ca 20 minutter. Avkjøles på rist, er flott å fryse ned.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg