Skoleboller

Disse deilige bollene er bakt med hvetemel og sammalt hvete, og har solgult vaniljefyll. Oppskriften gir ca 25 boller.

 

  • 1 kg hvetemel
  • 250 gram sammalt hvete
  • 100 gram sukker
  • 2 ts vanijesukker
  • 2 ts kardemomme
  • 2 poser tørrgjør
  • 150 gram margarin
  • 7,5 dl melk
  • vaniljekrem/romkrem
  • kokosmasse eller annen strøssel til pynt
  • melis
  • eggehvite

Bland alt det tørre i en bakebolle. Smelt margarinen i en kjele, ha så melken i margarinen, da blir blandingen fingervarm og klar for å  blandes med det tørre.

Eltes til en deig, og forheves i en time.

Trill ut 25 boller som du setter på en stekeplate. Trykkes litt flate før de etterheves i 45-60 minutter.

Lag en grop i hver bolle, som du fyller med vaniljekrem.  Kan også bruke romkrem. Begge disse kan man kjøpe ferdig).

Stekes så på 200 grader i 10-12 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn.

Avkjøles på rist. 

Blad melis med eggehvite, ca en hvite pr 150 gram melis. Skal være en tykk melisblanding som ikke renner.  Smør melisblanding rundt fyllet, og dypp bollene i kokosmasse, eller annen pynt.

Så er det bare å sette seg ned å nyte……god helg)))

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg