Hei hei, ny dag og nye muligheter for god bakst)).På bildet er rundstykkene etterhevet før de skal inn i ovnen.
I dag blir det rundstykker med både fint og grovt mel. Oppskriften er som følger:
- 180 gram margarin
- 7,5 dl melk
- 1 kg hvetemel
- 200 gram grov sammalt hvete
- 150 gram sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts kardemomme
- 2 poser tørrgjær
Her kan man trikse og mikse som man ønsker med tilsatte smaker slik som vaniljesukker, kanel, kardemomme, nellik, krydder. Bare å prøve seg fram))
Framgangsmåte:
Bland alt det tørre i en bakebolle. Smelt margarin i en kjele, hell så i melken i margarinen. Denne blandingen skal være fingervarm før du har den i melblandingen.
Elt deigen godt sammen før du dekker den til og lar den heve i ca en time.
Del deigen i 30 biter som du ruller og former til rundstykker. Dekk rundstykkene til og la de etterheve i ca 45 min.
Her må man være tålmodig, hevingen både før og etter er viktig for best resultat.
Stekes i 200 grader ca 10-12 minutter.