Rundstykker

Hei hei, ny dag og nye muligheter for god bakst)).På bildet er rundstykkene etterhevet før de skal inn i ovnen.

 I dag blir det rundstykker med både fint og grovt mel. Oppskriften er som følger:

  • 180 gram margarin
  • 7,5 dl melk
  • 1 kg hvetemel
  • 200 gram grov sammalt hvete
  • 150 gram sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kardemomme
  • 2 poser tørrgjær

Her kan man trikse og mikse som man ønsker med tilsatte smaker slik som vaniljesukker, kanel, kardemomme, nellik, krydder. Bare å prøve seg fram))

Framgangsmåte:

Bland alt det tørre i en bakebolle. Smelt margarin i en kjele, hell så i melken i margarinen. Denne blandingen skal være fingervarm før du har den i melblandingen.

Elt deigen godt sammen før du dekker den til og lar den heve i ca en time.

Del deigen i 30 biter som du ruller og former til rundstykker. Dekk rundstykkene til og la de etterheve i ca 45 min.

Her må man være tålmodig, hevingen både før og etter er viktig for best resultat.

Stekes i 200 grader ca 10-12 minutter.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg