Lussekatter

Da er siste brett med Lussekatter i ovnen, på tide å dele oppskriften:

  • 1,1 kilo hvetemel
  • 100 gram sukker
  • 1 pakke tørrgjær
  • 100 gram margarin/smør
  • 6 dl melk
  • 0,5 gram safran
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme

Bland alt det tørre, untatt safran. Margarinen smeltes før du blander i melken. Safran blandes så godt med melken. Bland så melkeblandingen med det tørre og elt til en deig. Dekk til med klede og la den stå å heve i en time.

Så begynner det morsomme, å forme deigen til figurer, er bare fantasien som setter grenser her)), pyntes med rosiner, og kan pensles med egg før steking.

 

Etterheves i 30 minutter, stekes så på 200 grader ca 10-12 minutter. Hvis det blir noen igjen, går de godt an å fryse ned.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg