- 200 gram bremykt
- 200 gram sukker
- 3 egg
- 2 ts bakepulver
- 200 gram hvetemel
- 3 epler
- 150 gram blåbær, bruk gjerne frosne
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts nellik
- 2 ts kardemomme
- 2 ts kanel
Rør sammen sukker og bremykt, så tilsetter du eggene, et av gangen. Bland inn alt det tørre.
Skrell og del opp eplene i biter. Bland epler og blåbær forsiktig inn i røren. Helles i form på ca 22 cm. Stekes på 160 grader ca 40 minutter.
Avkjøles på rist. Når du serverer pyntes det med bær rundt kanten av kaken, dryss gjerne litt melis og fargerik strøssel på toppen av kaken.
Nyt.
Juryens kommentar: “Saftig fruktkake som smaker og lukter jul. Friskt og godt med blåbær og eplebiter”
Ja, jeg er litt stolt av denne….
0 kommentarer