Kringler

Veldig gode kringler som fort blir oppspist her i huset) Så lager flere runder av disse før jul. I denne oppskriften får du 20 kringler.

  • 650 gram hvetemel
  • 100 gram margarin
  • 4 dl melk
  • 1 ss sukker
  • 1 pakke tørrgjær
  • jeg bruker også å tilsette vanijesukker og kardemomme som smak

Bland alt det tørre. Smelt margarinen og ha melken oppi. Varmes til fingervarmt, ca 37 grader, før det blandes i det tørre.

Elt deigen godt sammen, legg klede over og sett den til heving i 1 time.

Del deigen i 20 deler, og trill den ut og form de til kringler.

Kringlene skal ikke etterheves, men nå varmer du vann i en kasserolle, skal ikke koke. Så slipper du et par kringler i vannet, de synker , når de flyter opp tar du de ut og legger de på en stekeplate. Skal være i vannet bare i 4-5 sekunder. Jeg bruker en stekespade når jeg løfter de forsiktig ut av vannet.

Stekes så på 200 grader i ca 15 minutter. Snart brer det seg en herlig duft og det er bare å glede seg. Gode uten pålegg, eller med smør, ost, prim eller salt kjøttpålegg.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg