Veldig gode kringler som fort blir oppspist her i huset) Så lager flere runder av disse før jul. I denne oppskriften får du 20 kringler.
- 650 gram hvetemel
- 100 gram margarin
- 4 dl melk
- 1 ss sukker
- 1 pakke tørrgjær
- jeg bruker også å tilsette vanijesukker og kardemomme som smak
Bland alt det tørre. Smelt margarinen og ha melken oppi. Varmes til fingervarmt, ca 37 grader, før det blandes i det tørre.
Elt deigen godt sammen, legg klede over og sett den til heving i 1 time.
Del deigen i 20 deler, og trill den ut og form de til kringler.
Kringlene skal ikke etterheves, men nå varmer du vann i en kasserolle, skal ikke koke. Så slipper du et par kringler i vannet, de synker , når de flyter opp tar du de ut og legger de på en stekeplate. Skal være i vannet bare i 4-5 sekunder. Jeg bruker en stekespade når jeg løfter de forsiktig ut av vannet.
Stekes så på 200 grader i ca 15 minutter. Snart brer det seg en herlig duft og det er bare å glede seg. Gode uten pålegg, eller med smør, ost, prim eller salt kjøttpålegg.