Julekjeks

 

Disse er en av mine favoritter i julen, saftig og myk cookie med gode julekrydder. Kan også blande i hakket sjokolade. Lag gjerne dobbel oppskrift).

 

 

 

 

Kan godt lage disse ellers i året også, men da tar man ikke i ingefær og nellik. Går fint an å fryse ned, og er flotte å ha med seg i sekken når man er på tur, for disse er det litt “mat” i)). Lett og rask å lage:

  • 4 dl hvetemel
  • 6 1/2 dl havregryn
  • 1 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts nellik
  • 150 gram margarin
  • 3 ss sirup
  • 1 dl vann
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl tørket tranebær

Hakk rosiner og tranebær i mindre biter. Bland alt, unntatt margarin som smeltes før man har den i. Rør godt sammen.

Rull til lange ruller, ca 7 cm i diameter. Deigen er litt klissete, så bruk et bakepapir som du ruller den med.

Legg de så i kjøleskap i 30 minutter, før du skjærer de opp i ca 1 cm tykke skiver. Blir ca 30 store kjeks.

Stekes så i ovnen på 175 grader i 15 minutter.

 

Avkjøles på rist. 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg