Disse er en av mine favoritter i julen, saftig og myk cookie med gode julekrydder. Kan også blande i hakket sjokolade. Lag gjerne dobbel oppskrift).
Kan godt lage disse ellers i året også, men da tar man ikke i ingefær og nellik. Går fint an å fryse ned, og er flotte å ha med seg i sekken når man er på tur, for disse er det litt “mat” i)). Lett og rask å lage:
- 4 dl hvetemel
- 6 1/2 dl havregryn
- 1 dl sukker
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts kanel
- 1 ts ingefær
- 1 ts nellik
- 150 gram margarin
- 3 ss sirup
- 1 dl vann
- 1 dl rosiner
- 1 dl tørket tranebær
Hakk rosiner og tranebær i mindre biter. Bland alt, unntatt margarin som smeltes før man har den i. Rør godt sammen.
Rull til lange ruller, ca 7 cm i diameter. Deigen er litt klissete, så bruk et bakepapir som du ruller den med.
Legg de så i kjøleskap i 30 minutter, før du skjærer de opp i ca 1 cm tykke skiver. Blir ca 30 store kjeks.
Stekes så i ovnen på 175 grader i 15 minutter.
Avkjøles på rist.