Hjemmelaget Marsipan

Håper dere har hatt en fin andre søndag i advent, her har det vært rolig, lagt seg et lag snø igjen som et hvitt teppe, blir jo julefint av det. Vært mest inne med baking)

Marsipan er lett å lage selv, formes og farges slik man vil. De jeg lagde i dag lagde jeg kuler av og dyppet i sjokolade, så i fargerik strøssel og kokosmasse. Noen blandet jeg bare med konditorfarge. Lett oppskrift med få ingredienser

  • 200 gram mandelmel
  • 80 gram sukrinmelis ( eller vanlig melis)
  • 2 eggehviter

Pynt;

  • 2 plater med mørk kokesjokolade
  • strøssel
  • kokosmasse

Bland mandelmel, melis og eggehviter sammen og sett marsipanen kaldt ca en time.

Rull så kuler eller form den slik du vil. Smelt sjokolade over vannbad, rull kulene i sjokolade, så i strøssel eller kokosmasse.

Kan også blande i litt konditorfarge i noe av marsipanen, forskjellige farger og former er bare flott. Dette er også en flott gave, kan godt fryses ned.

Har også laget en ny omgang med myke vannkringler, de jeg lagde sist ble spist opp samme dag jeg lagde dem. Så disse ble lagt rett i fryseren. Ny uke i morgen, håper den blir fin.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg