Havrekjeks

Myk saftig havrekjeks med rosiner og tranebær. Går fint an å fryse ned, legg den i kakeboks, lett å ta opp og sette rett på bordet))

Kakeboks arvet fra bestemor og bestefar))

 

Oppskriften gir ca 50 kjeks, litt an på hvor store du vil lage dem.

  • 500 gram havregryn
  • 100 gram sukker
  • 100 gram mandelmel
  • 150 gram hvetemel
  • 4 ts hornsalt
  • 200 gram smeltet margarin
  • 3 1/2 dl melk
  • 2 ts vanijesukker
  • 2 ts kardemomme
  • 100 gram rosiner
  • 100 gram tørket tranebær

Bland at det tørre i en bakebolle, hakk opp rosiner og tørket tranebær og bland med det tørre.

Ha i smeltet margarin og melk, og rør sammen til en bløt deig.

Bruk skje for å settes på bakeplate.

 Stekes på 180 grader i 15-18 minutter. Avkjøles på rist før evt nedfrysing. Er gode å spise som de er, men server gjerne syltetøy til.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg