Myk saftig havrekjeks med rosiner og tranebær. Går fint an å fryse ned, legg den i kakeboks, lett å ta opp og sette rett på bordet))
Kakeboks arvet fra bestemor og bestefar))
Oppskriften gir ca 50 kjeks, litt an på hvor store du vil lage dem.
- 500 gram havregryn
- 100 gram sukker
- 100 gram mandelmel
- 150 gram hvetemel
- 4 ts hornsalt
- 200 gram smeltet margarin
- 3 1/2 dl melk
- 2 ts vanijesukker
- 2 ts kardemomme
- 100 gram rosiner
- 100 gram tørket tranebær
Bland at det tørre i en bakebolle, hakk opp rosiner og tørket tranebær og bland med det tørre.
Ha i smeltet margarin og melk, og rør sammen til en bløt deig.
Bruk skje for å settes på bakeplate.
Stekes på 180 grader i 15-18 minutter. Avkjøles på rist før evt nedfrysing. Er gode å spise som de er, men server gjerne syltetøy til.
0 kommentarer