Tredje søndag i advent, bare en uke til jul, tenkte å bake litt mer og lage noe godis også).
Dette er en ide som jeg fant i et svensk blad, men jeg har endret en del på den. Jeg bruker bl.a puffet havre istedet for puffet ris, og rosiner.
Kan lage en voksenversjon av denne også, da legger man rosiner i cognac eller likør natten over. Blir da marinerte rosiner som er veldig godt i denne søtsaken).
Men i dag har jeg laget den både barn og voksne kan spise, og oppskriften er da:
- 15 dl puffet havre
- 150 gram rosiner
- 50 gram margarin/smør
- 200 gram marshmallow
- 1 dl peanøttbutter
- 2 plater mørk kokesjokolade (totalt 200 gram)
I en stor bolle har du puffet havre og rosiner. I en kasserolle har du margarin, marshmallow, peanøttbutter og sjokolade. Dette varmes opp til alt er smeltet sammen.
Så blander du det med puffet havre og rosiner, er varmt men jeg syns det er enklest og blande dette med hendene. Gjør dette litt raskt for det stivner fort.
Ha blandingen over på en stekeplate og klem den utover til den dekker hele. Eller vis du vil ha tykkere biter så klemmer du ut i tykkere lag.
Settes kaldt til det er stivnet, del opp med skarp kniv i passelige store biter. Dette kan også greit fryses ned.
Deilige saftige biter med god sjokoladesmak