Jeg forbinder Scones med noe veldig engelsk, med te til). Der spiser de mest fine scones, gjerne med vaniljekrem og marmelade.
I dag har jeg laget grove scones, men legger også ut oppskrift på de med bare hvetemel, så kan man jo velge)
- 3 dl sammalt grov hvete
- 5 dl hvetemel
- 3 ss sukker
- 2 ss bakepulver
- 4 dl melk
- 4 ss nøytral olje eller flytende margarin
- 1 egg
- jeg bruker å smaksette med litt vanijesukker og kardemomme
Bland alt sammen godt, blir en bløt deig, så denne må du sette på stekeplate med en skje, blir ca 20 stk. Stekes på 225 grader ca 15 minutter, avkjøles på rist.
Hvis dere heller vil lage fine, så er dette oppskriften på de jeg bruker å lage;
- 5,5 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 2 ts sukker
- 100 smør/margarin
- 1 egg
- 1,5 dl melk
Her skal du blande alt det tørre, kan også ha i rosiner, smuldre så inn smøret , før du blander inn egget og melk.
Trykk ut deigen til ca 2 cm tykkelse, så stikker du ut runde scones, som stekes på 200 grader ca 10 minutter. Disse hever mer siden det bare er hvetemel.
Må avslutte med en fint bilde jeg tok ute i dag, vært både påske og julestemning)