Grove grøtboller

Disse bollene er det havregrøt i, så de metter godt samtidig som de er veldig gode.Blir ca 20 boller av denne oppskriften

  • 4 dl havregryn
  • 7 dl vann
  • 100 gram margarin
  • 2 poser tørrgjær
  • 4 dl melk
  • 4 dl grovt mel, slik som rug eller grov sammalt hvete
  • 12 dl hvetemel
  • Disse er gode med krydder også, som f.eks oregano eller kardemomme.

Lag grøt av havregryn, vann og margarin.  Bland det tørre før du blander i grøt , som du må kjøle litt ned,  og fingervarm melk. Eltes til deig, og heves i en time.

Trill ut 20 boller som du lar heve igjen en time. Før du steker de kan de pensles med egg og strø på havregryn, eller lag litt mønster i bollene med en skarp kniv.

Stekes på 200 grader i ca 15-17 minutter, avkjøles på rist.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg