Disse bollene er det havregrøt i, så de metter godt samtidig som de er veldig gode.Blir ca 20 boller av denne oppskriften
- 4 dl havregryn
- 7 dl vann
- 100 gram margarin
- 2 poser tørrgjær
- 4 dl melk
- 4 dl grovt mel, slik som rug eller grov sammalt hvete
- 12 dl hvetemel
- Disse er gode med krydder også, som f.eks oregano eller kardemomme.
Lag grøt av havregryn, vann og margarin. Bland det tørre før du blander i grøt , som du må kjøle litt ned, og fingervarm melk. Eltes til deig, og heves i en time.
Trill ut 20 boller som du lar heve igjen en time. Før du steker de kan de pensles med egg og strø på havregryn, eller lag litt mønster i bollene med en skarp kniv.
Stekes på 200 grader i ca 15-17 minutter, avkjøles på rist.
0 kommentarer