Banankake med epler er en saftig og god kake, med krydret smak av eple, banan og kokos. Oppskriften gir en kake i rund form på 22 cm.
- 3 1/2 dl hvetemel
- 1 ts natron
- 1 ts kanel
- 1 ts nellik
- 1 ts kardemomme
- 1 dl sukker
- 3 egg
- 1 dl kokosmasse
- 2 ts vaniljesukker
- 1 1/2 dl matolje
- 3 stk bananer
- 1 dl melk
- 3 epler
Visp sammen egg og sukker til en eggedosis. Bland sammen alt det tørre. Mos bananer. Bland sammen eggedosis, alt det tørre, matolje, melk og moste bananer.
Smør en rund form på 22 cm, og hell i røra Skrell og del opp eplene og stikk de ned i røra.
Stekes på 175 grader i 60-75 minutter. Bruk en kakepinne som du stikker ned i kaken for å sjekke om den er ferdig. Henger det igjen røre på pinnen , steker du kaken lengre.
Avkjøles på rist før man kan sikte over litt melis til pynt. Ekstra god med en skje kesam vanilje, yoghurt eller iskrem til.
0 kommentarer